N-N recept: Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Velikonoce jsou sice za námi, ale to neznamená, že si nemůžeme upéct jarní jemnou bylinkovou nádivku s mandlemi, která se doslova rozplývá na jazyku. Připravená z pečiva, žloutků, sněhu, kopřiv, špenátu a rukoly, které šmrnc dodávají nasucho opražené mandle.
Co budete potřebovat:
4 ks houska
200 ml mléko 200-300 ml podle potřeby
1 hrst kopřiva
1 hrst baby špenát
1 hrst rukola
2 hrst mandle - loupané
4 ks vejce
Postup na přípravu jemné bylinkové nádivky:
1.Housky nakrájejte na kostičky, dejte do mísy a zalijte mlékem tak, aby pečivo nasáklo tekutinu, mléko přilévejte postupně, housky by neměly plavat. Kopřivy, špenát a rukolu nasekejte nahrubo. Mandle nasucho opražte na pánvi. Vše přidejte k namočeným houskám.
2.Oddělte bílky od žloutků. Žloutky přidejte k houskové směsi a vše dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně ho zapracujte do nádivky.
3.Nádivku nalijte do formy dobře vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 40 minut.
Přejeme Vám dobrou chuť! Napište nám, jak se Vám recept povedl.
Není nad to si vychutnat lahodné jídlo na zahradě ve příjemném posezení. Mrkněte se na všechny naše zahradní sestavy.
Užijte si v teplejších měsících pohodu v našich závěsných křeslech, ať už s nádivkou nebo s knížkou v ruce :-)
Přejeme Vám krásné dny!
Váš Vikio