Zahradní lehátka pro lenošení pod sluncem: Co je potřeba vědět před nákupem?

Sluneční paprsky lákají k odpočinku venku, a co by mohlo být lepšího než si je užívat na pohodlném zahradním lehátku? Předtím než začnete objednávat, je dobré znát některé klíčové informace, které vám pomohou vybrat ten správný kousek. V tomto článku se podíváme na to, jaké typy lehátek se nabízejí, materiály odolné vůči počasí a funkce, které přispívají k maximálnímu pohodlí.

 Polohovací zahradní lehátko ATREO

Typy zahradních lehátek

Zahradní lehátka jsou nejen praktickým prvkem zahradního nábytku, ale také symbolizují odpočinek, relaxaci a spojení s přírodou. K dispozici jsou v různých stylech, materiálech a provedeních, aby vyhověly potřebám a vkusu každého uživatele.

- Klasická lehátka: tato lehátka mají obvykle pevný rám s možností nastavení zádové opěrky. Jsou stabilní a vhodná pro ty, kdo preferují tradiční design.

- Sklopná/skládací lehátka: sklopná lehátka jsou skvělou volbou pro ty, kdo potřebují snadnou přenosnost. Mohou se snadno složit a přenášet, což je ideální pro pikniky nebo výlety na pláž.

- Multifunkční lehátka: pro maximální relaxaci si můžete vybrat lehátka s několika možnostmi polohování. Kromě zádové opěrky lze nastavit sklon pro nohy, případně výšku. Lehátka mohou být také opatřena praktickým pojezdem nebo naopak ližinami pro příjemné pohupování, jako na houpacím křesle.  

Zahradní dřevěné lehátko T138

Jaký zvolit materiál?

Při výběru zahradního lehátka je důležité brát v úvahu nejen jeho vzhled, ale také komfort a odolnost vůči povětrnostním podmínkám. Dobré lehátko by mělo být pohodlné k sezení i ležení, stabilní a snadno přenosné.

- Dřevo: dřevěná lehátka jsou elegantní a trvanlivá, ale vyžadují pravidelnou údržbu, jako je impregnace nebo nátěr, aby odolaly povětrnostním vlivům.

- Hliník: lehátka z hliníku jsou lehká a odolná vůči korozi. Jsou ideální pro venkovní použití, protože se snadno čistí a nevyžadují žádnou zvláštní údržbu.

- Ratan: ratanový zahradní nábytek je moderní a stylová volba. Jsou odolná vůči povětrnostním vlivům, ale je důležité vybrat kvalitní ratan, který neuvolňuje vlákna, případně umělý ratan, který je maximálně odolný.

Zahradní postel pro dvě osoby MULTINA

Při výběru zahradního lehátka je důležité zvážit vaše preference ohledně designu, trvanlivosti a pohodlí. Investice do kvalitního lehátka vám poskytne mnoho hodin relaxace a odpočinku pod sluncem. Nezapomeňte také na správnou údržbu, abyste prodloužili životnost vašeho lehátka a užívali si ho ještě mnoho let.

 Polohovací zahradní lehátko ATREO

Zahradní houpací lehátko CELESTE

 

Zahradní lehátko se servírovacím stolkem DAVID

Lehátko zahradní CALVIN 402 Lehátko zahradní CALVIN 402