Moderní trendy v zahradním nábytku nejen pro letošní sezónu

Stále více zákazníků vyhledává moderní a praktické materiály, jako je umělý ratan a kov, které nejen vypadají skvěle, ale také zaručují dlouhou životnost a minimální údržbu. Tyto materiály se stávají nepostradatelnou součástí moderních zahrad a teras. Proto mezi nejpopulárnější trendy nepatří jen design, ale především komfort a odolnost.

Zahradní jídelní set pro 6 osob DT252

Trend #1: ratan

Zahradní židle z umělého ratanu jsou letos velmi oblíbené díky své eleganci a praktičnosti. Na rozdíl od přírodního ratanu je umělý ratan odolnější vůči povětrnostním vlivům, UV záření a vlhkosti, což jej činí ideálním materiálem pro venkovní použití. Zahradní nábytek z umělého ratanu nabízí širokou škálu barev a designů, což umožňuje snadno sladit s jakýmkoli stylem zahrady. Kromě toho je tento materiál velmi snadný na údržbu - stačí jej občas otřít vlhkým hadříkem.

Zahradní jídelní kovový set pro 6 osob V126

Trend #2: kov

Kovové prvky v zahradním nábytku dominují především díky své bytelnosti a modernímu vzhledu. Hliníkové a ocelové konstrukce jsou lehké, ale zároveň pevné, což usnadňuje manipulaci s nábytkem a zajišťuje jeho stabilitu. Moderní nábytek, jako kovové zahradní židle a zahradní stoly, často kombinuje dominantní materiál s dalšími, jako je dřevo nebo textil, čímž vytváří elegantní a funkční design. Navíc jsou kovové zahradní sestavy obvykle opatřeny speciální povrchovou úpravou, která chrání proti korozi a prodlužuje jejich životnost.

 Zahradní židle V120

Kombinace umělého ratanu a kovu v zahradním nábytku pro rok 2024 představuje ideální volbu pro ty, kteří chtějí stylový a praktický nábytek. Tyto materiály spolu skvěle ladí a vytvářejí harmonické a moderní prostředí pro odpočinek i společenské setkání. Ať už se jedná o další kousky jako jsou  pohodlné pohovky, závěsná křesla nebo lehátka na relaxaci, umělý ratan a kov splní očekávání i těch nejnáročnějších zákazníků.

Ratanová zahradní židle DT151

Zahradní sestava pro 6 osob DT254

Závěsné křeslo A102