Eko-tipy pro výběr zahradního nábytku

Letní prázdniny jsou za dveřmi a mnoho z nás se těší na rodinná každodenní posezení na zahradě. Ať už jde o rodinné grilování nebo klidný večer s knihou, zahradní nábytek je klíčovým prvkem těchto venkovních chvil. Jak ale zvolit takový, který je nejen stylový a pohodlný, ale také šetrný k naší planetě? Ekologický přístup k výběru zahradního nábytku může zahrnovat použití recyklovaných materiálů, udržitelně těžených zdrojů a dalších ekologických praktik. Podívejme se na několik tipů, jak na to.

 Polohovací zahradní lehátko, ATREO

Vyberte recyklované materiály

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak přispět k ochraně životního prostředí, je volba nábytku vyrobeného z recyklovaných materiálů. Zahradní sestavy z recyklovaného plastu jsou skvělou volbou, protože jsou odolné proti povětrnostním vlivům, snadno se udržují a mají dlouhou životnost. Další možností jsou recyklované kovy, tedy kovové zahradní židle, které mohou dodat zahradě moderní vzhled a zároveň snížit potřebu nových surovin. Při výběru dřevěného nábytku se zaměřte na produkty označené certifikací FSC (Forest Stewardship Council), která zaručuje, že dřevo pochází z odpovědně spravovaných lesů a nepřispívá k odlesňování.

Zahradní sestava pro 6 osob DT254 antracit

Podpora lokálních dodavatelů

Nákup zahradního nábytku od okolních prodejců nejenže podporuje místní ekonomiku, ale také snižuje uhlíkovou stopu spojenou s přepravou. Dále se můžete zaměřit na výrobce, kteří při zhotovování nábytku používají ekologicky šetrné postupy, například šetrné barvy a laky bez škodlivých chemikálií. Někteří výrobci nabízejí i zahradní nábytek z bambusu, což je rychle rostoucí a obnovitelný zdroj, který je skvělou alternativou k tradičnímu dřevu.

 Zahradní houpačka dvoumístná CANNES s polstrem

Závěrem lze říci, že při výběru ekologicky šetrného zahradního nábytku máme dnes na mnoho možností. Ať už se rozhodnete pro nábytek z recyklovaných materiálů nebo podpoříte lokální výrobce, každý krok směrem k udržitelnějšímu způsobu života má smysl. Vaše zahrada tak může být nejen krásným místem k relaxaci, ale také příspěvkem k ochraně naší planety.

Zahradní jídelní set pro 6 osob DT252

Zahradní pracovní stůl Bardy